Belangrijk nieuws om uw huisdier gezond te houden tijdens COVID-19 - Slingelanddierenartsen

Belangrijk nieuws om uw huisdier gezond te houden tijdens COVID-19

Beste diereigenaar,

Door de snelle ontwikkelingen rondom COVID-19 merken wij dat er bij diereigenaren veel vragen zijn hoe zij hun huisdier het beste gezond kunnen houden. Hierover willen wij u graag adviseren.

Laten we voorop stellen dat de persoonlijke zorg voor alle coronapatiënten en het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus op dit moment de allerhoogste prioriteit verdient. Voor dierenartsen betekent dat, dat we de diergeneeskundige zorg voor huisdieren veelal moeten beperken tot de zorg die strikt noodzakelijk is. In bepaalde gevallen mogen we daarbij de preventieve zorg voor onze huisdieren niet vergeten, denk bijvoorbeeld aan vaccineren.

Hierbij vindt u een overzicht van situaties (voor hond, kat en konijn) waarvoor wij u adviseren de vaccinatie niet over te slaan of uit te stellen, maar om telefonisch contact met ons op te nemen.  Wij geven u dan een vaccinatieadvies-op-maat. Binnen onze praktijk werken wij volgens de laatste richtlijnen van het RIVM zodat u ons op een veilige manier kunt bezoeken voor de beste zorg voor uw dier.

Heeft u een konijn, neem dan telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak voor de vaccinatie.

Naast vaccineren is het ook belangrijk dat honden en katten regelmatig worden ontwormd en zeker van maart tot en met november worden beschermd tegen vlooien en teken. Bespreek met ons de mogelijkheden om deze parasitaire middelen op een door u gewenste manier af te komen halen. 

Ook nu blijft voorkomen beter dan genezen. Valt uw huisdier binnen een van de bovengenoemde situaties of heeft u andere vragen over de zorg voor uw huisdier? Bel ons voor een advies-op-maat en nuttige tips hoe u gezondheidsrisico’s kunt beperken. Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groeten,

Slingeland Dierenartsen