Dienstregeling en extra kosten behandeling buiten openingstijden - Slingelanddierenartsen

Dienstregeling en extra kosten behandeling buiten openingstijden

Al vele jaren kunnen wij onze vaste klanten een eigen dienstregeling aanbieden. Dit houdt in dat wij ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend bereikbaar zijn voor spoedgevallen. U kunt zich vast voorstellen dat het invullen van zo’n dienstschema voor alle betrokken dierenartsen nogal wat voeten in de aarde heeft en dat dit daarnaast gepaard gaat met extra kosten voor de praktijk. Desondanks vinden wij het beschikbaar zijn op deze uren een belangrijke service die we onze vaste klanten graag bieden.

Wij merken de laatste jaren dat een aantal o.a. rijdende dierenartscollega’s en dierenspeciaalzaken met dierenartsen in dienst ervoor kiest om een beperkter scala aan diensten te bieden. De beperking zit ‘m onder andere in het feit dat deze collega’s geen of slechts in beperkte mate dienst doen. Op deze momenten wordt er dan doorverwezen/telefonisch doorgeschakeld naar een andere praktijk. En helaas niet altijd in overleg.

De kosten die wij nu in rekening brengen voor behandeling in de dienst voor onze vaste klanten zijn hoger dan gedurende de normale openingstijden, maar niet meer dan kostendekkend. Dit kunnen we alleen zo houden als we verder eerlijke prijzen voor entingen, gezondheidscontroles etc. berekenen.

Daarom behouden wij ons het recht voor om bij mensen die geen vaste klant zijn (d.w.z. die niet jaarlijks met hun dier voor een enting of gezondheidscontrole komen) bij gebruikmaking van onze diensten buiten openingstijden een extra toeslag te berekenen.

Wij rekenen op uw begrip hiervoor!